Stichting De Poorters van Naarden

Stichting De Poorters van Naarden

WINTERSTOP

PERSBERICHT

DE POORTERS VAN NAARDEN IS TIJDELIJK GESLOTEN

Wegens persoonlijke omstandigheden is de stichting tijdelijk gesloten. Dit betekent dat er voorlopig helaas geen inzameling zal plaatsvinden.

Graag vragen wij in deze situatie om uw geduld. Verdere informatie zal volgen via Facebook/website graag niet bellen voor stichting gerelateerde onderwerpen.

Bij voorbaat dank voor uw begrip.

De hulporganisatie Stichting De Poorters van Naarden neemt in de maanden december en januari geen kleding in.  Zij hebben hiertoe besloten in verband met de omslag van het weer waardoor  het onverantwoordelijk is om vrachtwagens naar de kleine dorpjes in Hongarije te sturen.

De laatste vrachtwagen vertrekt in december vanaf de container op het industrie terrein Naarden.

In een van de vorige jaren vertrok de laatste vrachtwagen met hulpgoederen eind december en kwam vast te zitten in de sneeuw wat veel ellende veroorzaakte. Men was verplicht de auto buiten het dorp te lossen en alles met kleine voertuigjes naar de plaatsen van bestemming te brengen.

Met het transport van  december gaan ook, naast heel veel warme kleding en meubels, de schoenendozen van een damesclub uit Gooisemeren mee. Deze worden op diverse scholen van Somogyviszlo en Somogyapati aan de kinderen gegeven. Kinderen die zo arm zijn dat er geen verjaardags- , St. Nicolaas- of Kerstcadeautjes gegeven worden.  De contactpersonen in Hongarije verheugen zich er al bijzonder op.

Ook de Kerstpakkettenactie is dit jaar weer een groot succes. Op de vraag om 250 pakketten   à € 12.50 te doneren wordt ruimschoots gehoor gegeven. We kunnen de eindstand nog niet meedelen. Fantastisch. Alle gevers hartelijk dank! Men hoopt in Hongarije half december inkopen te gaan doen om vlak voor de Kerst  de armlastigen te voorzien van een tas met spek, kruidenierswaren, sinaasappelen en andere noodzakelijke spullen die hun Kerst zal kunnen opvrolijken.

Dinsdag 3  maart 2020 hoopt de Stichting haar activiteiten weer aan te vangen en bent u weer van harte welkom in wijkcentrum De Schakel aan de Kol.Verveerstraat op de Keverdijk

Zie: http://www.poorters.nl/gallery/winters-in-hongarije

Stichting De Poorters van Naarden